vrijdag 15 mei 2009

EEG Slachthuis Mechelen

Varkens
Wij slachten wekelijks zo'n 4500 à 5000 varkens. De karkassen zijn grotendeels bestemd voor versnijding in de eigen uitsnijderij. Ook derden (groothandels, slagers) kunnen bij ons terecht om varkens te laten slachten.
Runderen
In het runderslachthuis slachten wij wekelijks ongeveer 200 runderen. De meeste runderen worden versneden in onze eigen rundvleesuitsnijderij. Wij slacthen ook runderen voor grossiers, slagers, particulieren.
Het slachten gebeurt onder continu toezicht van het FAVV. Ook onze eigen kwaliteitsverantwoordelijke waakt continu over hygiëne en voedselveiligheid.
Zowel het runder- als het varkensslachthuis zijn HACCP-gecertificeerd. Tevens beschikken wij voor beide slachthuizen over het FEDIS Food certificaat voor KMO's en het Bio-label.

http://www.eegslachthuis.be

Geen opmerkingen: