vrijdag 15 mei 2009

Het slachthuis van Anderlecht

Het slachthuis van Anderlecht is één van de modernste slachthuizen van België en draagt de EEG-exportstempel nr 1. Het is zonder meer de belangrijkste leverancier van vers vlees voor het Brussels Gewest en de provincies Vlaams- en Waals Brabant.Een twintigtal veeartsen-keurders van het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) controleren dagelijks de slachtingen. Geregeld worden er stalen genomen voor onderzoek op ziektekiemen of naar het gebruik van verboden groeibevorderende middelen.
De karkassen worden via een keten getransporteerd naar de 2.500 m2 beschikbare koelruimten of naar de snijzalen van de vleesgroothandelaars zonder dat het koude circuit onderbroken wordt. Het vlees dat uit het slachthuis van Anderlecht vertrekt, is dus gegarandeerd vers en van uitstekende kwaliteit.
Met uitzondering van de varkensslachtlijn worden alle andere activiteiten uitgebaat door een 50-tal concessiehouders.

meer info

Geen opmerkingen: